OptionRepublic

OptionRepublic, online platform voor het beleggen van binaire opties!OptionRepublic, opgericht in 2012, is een Nederlandse broker gevestigd in Den Haag. De website is zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar. Het bedrijf richt zich op de beginnende handelaar, aangezien het de laagste minimum inzet heeft van alle brokers. De site ziet er dan ook eenvoudig en helder uit. Het aantal assets is aan de lage kant, dus de handelaar heeft niet veel keus om in bepaalde instrumenten te handelen. Onze eerste algemene indruk is dat deze broker een gemiddelde broker is, die niet heel veel mogelijkheden biedt voor haar handelaren.

NB:

Beste traders,

We moeten helaas afscheid nemen

Wegens gebrek aan perspectief op de Nederlandse markt hebben we moeten besluiten ons platform te sluiten. Omdat we sinds de start in 2012 veel waardering van onze traders hebben ontvangen, gaat ons dat aan het hart. We danken je voor het vertrouwen en het plezier dat wij aan het platform beleefd hebben.

De sluiting zal geleidelijk verlopen. Onze agenda ziet er als volgt uit:

  • Vanaf morgen (7 mei) zullen we geen nieuwe geldaccounthouders meer registreren;

  • Na 15 mei kun je niet meer handelen met je account. De koersfeed wordt op 18 mei niet opnieuw opgestart.

 


 

OptionRepublic in het kort:

BrokerOptionRepublic
Websitewww.optionrepublic.nl - Is niet meer in de lucht.
Opgericht2012
HoofdkantoorDen Haag
Telefoonnummer070 - 361 43 16
Emailinfo@optionrepublic.nl
Live ChatVoordelen Binaire Opties
HandelsplatformPC, Tablet en Smartphone
TalenNederlands en Engels
AccountsOefenaccount en Handelsaccount
Welkomstbonus100% bovenop uw eerste storting tot €100 + Safe Trades (aantal hangt af van uw storting)
Minimale Storting€25
Minimale OpnameGeldt geen minimum
Minimale Inleg€2
Maximale Inleg€200
Rendement70%-85%; gemiddeld 75%! Daarnaast een 100% rendement voor de One Touch Opties.
Extra KostenNadelen Binaire Opties
StortingsmethodeniDeal, bankoverschrijving of Credit Card
Opname methodenBankoverschrijving (binnen 24 uur op uw rekening op werkdagen)
Aantal Assets14
Soorten AssetsValuta, Grondstoffen en Indices
Looptijden Assets5 min, 10 min, 4 uur en 6-12 uur (voor de Turtle Opties)
Soorten OptiesClick 'n Go, Classics, One Touch en Turtles
Valuta
SmartphoneVoordelen Binaire Opties
TabletVoordelen Binaire Opties
OefenaccountVoordelen Binaire Opties
HandelsinformatieNadelen Binaire Opties
Instructievideo'sNadelen Binaire Opties
Trading CompetitieNadelen Binaire Opties
Trading ToolsNadelen Binaire Opties

 

Wij hebben deze Nederlandse broker uitvoerig getest en zijn tot de conclusie gekomen dat het een gemiddelde broker is. Het is geschikt voor beginnende handelaren, die niet te veel risico willen lopen. We zijn tot deze conclusie gekomen, vanwege de volgende voordelen van OptionRepublic:


 

Voordelen Binaire Opties

Nederlands platform

Voordelen Binaire Opties

Laagste minimale eerste storting van €25 van alle brokers

Voordelen Binaire Opties

Laagste minimumtransactie van €2 per optie van alle brokers

Voordelen Binaire Opties

Uitbetaling binnen 24 uur

Voordelen Binaire Opties

Overal handelen in binaire opties via de Smartphone of Tablet

 

 


We zullen nu de verschillende onderdelen van OptionRepublic nader toelichten:

Platforms:

De website en het handelsplatform van deze binaire optie aanbieder zijn beschikbaar via de PC, Tablet en Smartphone. Ideaal voor de handelaren, die nu overal en wanneer zij maar willen kunnen handelen in binaire opties. De website ziet er eenvoudig en overzichtelijk uit. Het is echter niet heel uitgebreid, dus het platform is niet erg geschikt voor meer ervaren handelaren. Het is echter wel geschikt voor de beginnende handelaar.

Optiesoorten:

Bij aanbieder van binaire opties heeft u 4 verschillende mogelijkheden om te handelen in binaire opties. Ze bieden de volgende optiesoorten aan:

  • Classics: Traditionele Hoger/Lager (Is de koers omhoog of omlaag gegaan op het moment van expiratie?)
  • Click ’n Go: Variant van de traditionele Hoger/Lager optie maar u bepaalt nu zelf de looptijd. U kunt kiezen uit een optie met een looptijd van 5 of 10 minuten. Voor enkele populaire instrumenten biedt OptionRepublic een looptijd van 4 uur aan.
  • One Touch: Raakt de asset een vooraf bepaalde hogere of lagere koers aan?
  • Turtles: Werkt hetzelfde als de Click ’n Go optie, maar deze heeft een langere looptijd (vandaar dat de optie verwijst naar een schildpad) variërend tussen de 6 en 12 uur.

Assets:

OptionRepublic biedt maar 14 assets aan. U kunt ook alleen maar handelen in Grondstoffen, Indices en Valutaparen. Dit in tegenstelling tot veel andere brokers, waar u ook kunt handelen in aandelen. Enig lichtpuntje op dit onderdeel is, dat u bij ze wel de mogelijkheid hebben om te handelen in de AEX. De looptijden van de opties beginnen pas bij 5 minuten, dus voor de snelle handelaren is OptionRepublic niet geschikt.

Accounts:

Bij OptionRepublic heeft u de mogelijkheid om eerst te oefenen met een zogeheten ‘oefenaccount’. U krijgt hierbij van OptionRepublic een fictief saldo van €1000, waarmee u alle functies van het platform kunt uitproberen. Dit bedrag kunt u altijd fictief laten bijstorten, zodat u tijd genoeg krijgt om het handelen van binaire opties onder de knie te krijgen. Als dit nou eenmaal het geval is, kunt u een echt ‘handelsaccount’ aanmaken waarop u echt geld kunt storten.

Bonus:

OptionRepublic biedt haar nieuwe handelaren een 100%-welkomstbonus aan met een maximum van €100. Dus als u €100 stort, dan wordt dat bedrag door OptionRepublic verdubbelt. Daarnaast ontvangt u bij een (minimale) storting van €100 ook nog eens 3 ‘Safe Trades’ van €5 elk. U krijgt dan uw inleg terug na een eventuele verloren trade. De bonusvoorwaarden worden op de site van deze broker uitgelegd. Zo komt u als beginnende handelaren niet voor verrassingen te staan.

Inleg:

OptionRepublic is heel geschikt voor de kleine belegger. Het heeft namelijk de laagste minimumtransactie vereiste van €2 per optie van alle brokers. Daarnaast heeft het ook de laagste minimum storting à €25 van alle brokers. Voor de wat grotere belegger is het wat minder geschikt, aangezien de maximumtransactie is vastgesteld op €200. Voor deze beleggers raden we dus een andere broker aan.

Rendement:

Bij OptionRepublic kunt u een rendement behalen variërend tussen de 70 en 85%. Het meest voorkomende rendement is echter 75%. Bij de optiesoort One Touch ligt het rendement op 100%, maar aangezien deze optiesoort moeilijker is, ligt het rendement hiervoor ook hoger. Erg gemakkelijk om dit te behalen is het dan ook niet!

Betalingsmogelijkheden:

De betalingsmogelijkheden bij OptionRepublic zijn gemiddeld. U kunt geld storten met iDeal (ideaal voor de Nederlandse belegger), Credit Card en bankoverschrijving (duurt wel 1 à 2 dagen voordat het geld op uw account staat). U kunt geld opnemen door middel van een aanvraag tot bankoverschrijving. Als u dit op een doordeweekse (werk)dag doet, heeft u uw geld binnen 24 uur op uw rekening staan.

Handelsinformatie:

OptionRepublic licht enkele tips en strategieën toe op haar website, maar daar is alles ook wel mee gezegd. Ze beschikken niet over enkele instructievideo’s of ander nuttige handelsinformatie, die de handelaar op weg kan helpen om succesvol te leren traden. Een gemiste kans van OptionRepublic naar onze mening.

Talen:

Het is een Nederlandse broker, die zich specialiseert op de Nederlandse markt. De website en handelsplatform zijn volledig in het Nederlands. De website is daarnaast ook beschikbaar in het Engels.

Klantenservice:

OptionRepublic heeft een zeer vriendelijke (Nederlandse) klantenservice, die bereikbaar is per telefoon, mail of LiveChat. Ze reageren vrijwel direct op eventuele vragen van handelaren.

Overige bijzonderheden:

OptionRepublic beloont haar trouwe traders elke week met een VIP-bonus. Hoe meer u handelt gedurende de week, hoe groter uw VIP-bonus zal zijn waarmee u de volgende handelsweek begint. Met deze VIP-bonus betaalt OptionRepublic de inzet terug van eventuele verloren trades.

 


 

Wat zijn de minpunten van OptionRepublic:

Nadelen Binaire Opties

Maar 14 (!) assets

Nadelen Binaire OptiesGeen aandelen

Nadelen Binaire OptiesMinimale vervaltijd 5 minuten

Nadelen Binaire Opties

De maximale inzet is €200

Nadelen Binaire OptiesGeen Trading Tools


 

binaire opties, voordelen nadelen, handelen,

Ons eindoordeel: