sprinters versus binaire opties

Sprinters versus binaire opties

Af en toe testen we ook andere financiële producten dan binaire opties, deze week hebben we gekeken naar de Sprinters van ING, de ING Sprinters.

Wat zijn Sprinters?

Net als binaire opties zijn Sprinters er in twee soorten. De Sprinter Long en de Sprinter Short. Als je verwacht dat een bepaald aandeel gaat stijgen, dan kan je hiervan profiteren met een Sprinter Long, en als je verwacht dat het aandeel zal gaan dalen, dan kiest u voor de Sprinter Short.

Sprinters en opties

De Sprinters zijn daarom te vergelijken met (normale) opties, waarbij je een call en put hebt. Sprinters zijn niet alleen te vergelijken met opties, het zijn gewoon opties. Sprinter en opties werken beide met een hefboom. Het gevolg van het werken met een hefboom is dat u extra risico loopt op uw investeringen.

Risico’s van Sprinters

Het verhoogde risico van Sprinters en “normale” opties hangt samen met de grote winstgevend. Je kunt namelijk veel meer winsten maken op een koersstijging/-daling, wanneer je voor de juiste richting hebt gekozen (je had een Short of Put gekocht en de prijs van een aandeel gaat omlaag) of juist veel meer verlies kan maken op het moment dat de koersprijs tegen jouw voorspelling op beweegt (je had een Long of Call gekocht en de prijs daalt).

Stop loss-niveau van Sprinters

Sprinters hebben geen einddatum. Maar worden wel altijd verkocht met een Stop loss-niveau. Dit niveau zorgt ervoor dat u nooit te veel verlies kunt maken. Maar het heeft als grote keerzijde dat de koersprijs wellicht heel tijdelijk even tegen je ingaat en je vervolgens met een verlies opzadelt, terwijl een minuut later de koers weer gunstig voor u beweegt. Een Stop loss-niveau wordt door ING bepaald en zal dus altijd op basis van hun risico’s.

ING als maker van de Sprinter markt

Sprinters zijn door ING in de markt gezet. ING is de marketmaker. Zij bepalen dus de condities om jouw te laten handelen met Sprinters. Hier is iets frappants aan. Als je Sprinters wilt kopen dan heb je te maken met de zogenaamde Bied- en Laatprijzen. Waarbij de Biedprijs (of Bid) de maximale prijs is die kopers willen betalen en de Laatprijs (Ask) is de prijs die verkopers minimaal willen hebben. Na wat onderzoek op het internet (bijvoorbeeld hier: https://www.iex.nl/Forum/Topic/1234674/Koffiekamer_Sprinters-van-ING-Gaarne-uw-mening.aspx), hebben we namelijk veel opmerkingen gezien van traders over de manipulatie van deze prijzen, waardoor winsten lager en verliezen hoger uitvallen.

Daarnaast is de stabiliteit van het kunnen handelen op Sprinters een punt om mee te nemen, er komen namelijk nogal eens storing voor. Wij kregen namelijk de volgende melding:

“Er is een storing op Euronext, hierdoor is er geen handel in Sprinters mogelijk. Klanten met een beleggingsrekening bij ING kunnen via het CATS platform gewoon blijven handelen. Euronext werkt aan een oplossing”

Tot slot heb je bij het handelen in Sprinters te maken met kosten. Zo zal je broker transactiekosten in rekening brengen en moet je rente en commissie kosten betalen aan ING.

Voordelen binaire opties ten opzichte van Sprinters

Wanneer je van plan bent om te gaan handelen met Sprinters, dan raden wij dit af en adviseren we je om binaire opties te gaan handelen. De voornaamste redenen hiervoor zijn:

  • Voor het handelen met binaire opties betaal je, in de meeste gevallen, geen extra kosten (zoals bij abcOptions)
  • De te behalen winst en verlies is bij een binaire optie bekend. Door de hefboom van Sprinters niet.
  • De koersprijs van de onderliggende waarde van binaire opties is transparant. Bij Sprinters heb je te maken met Bied- en Laatprijzen die door ING worden bepaald.

Jouw mening over Sprinters

Tradebinaireopties.nl hoort ook graag jouw mening over Sprinters in vergelijking tot die van binaire opties. Je kan jouw reactie hieronder kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *