Tips voor binaire opties

Handelen in binaire opties is leuk! Maar hoe handelt u nou succesvol? Iedereen heeft natuurlijk een andere strategie, maar er zijn allerlei tips beschikbaar waar zelfs succesvolle handelaren wel gebruik van hebben gemaakt! Wij hebben getracht om de belangrijkste binaire optie handelstips voor u op een rijtje te zetten, zodat wij u alvast een stap in de goede richting kunnen laten zetten om ook een succesvolle binaire optie handelaar te worden! Het leren van handelen in binaire opties is namelijk erg eenvoudig, maar dan moet u wel de belangrijkste handelsregels in acht nemen!

Tips voor binaire opties lees je hier!Tip 1: Wees bekend met binaire opties!

Het is natuurlijk belangrijk, dat voordat u begint met het handelen in binaire opties, u goed weet wat binaire opties zijn. Bekijk onze pagina over binaire opties voor meer informatie, zodat u goed weet wat de voor- en nadelen zijn van het handelen in binaire opties! Begin namelijk niet te handelen voordat u de risico’s goed op een rijtje hebt! Spreekwoordelijk gezegd: “Bezint eer gij begint”!

Tip 2: Begin met een oefenaccount!

Als u niet bekend bent met de handel in binaire opties begin dan met een oefenaccount, zodat u niet direct een financieel risico loopt en dat u rustig uw strategie kunt uit proberen! Bij de meeste Nederlandse brokers (zoals abcOptions en OptionClub) kunt u beginnen met een oefen of demoaccount. U kunt hier het hele overzicht bekijken bij welke broker u kunt beginnen met een oefenaccount en bij welke niet!

Tip 3: Handel met een gedegen Money-Management strategie!

Dit is één van de belangrijkste tips bij het beleggen in binaire opties en alle andere vormen van handel! Het goed en gedisciplineerd gebruiken van uw Money-Management is noodzakelijk om winsten te kunnen realiseren op vaste basis. Dit houdt in dat u maximaal 5% of 10% van uw totale handelskapitaal moet inzetten, zodat u niet gelijk een groot deel van uw kapitaal verliest bij een onjuiste voorspelling! De kunst bij het succesvol beleggen in binaire opties is namelijk om door te kunnen blijven gaan met het traden van binaire opties en niet om gelijk uw kruit te verschieten in de eerste paar transacties! Zet daarnaast ook niet steeds hoger in om zo uw verlies goed te kunnen maken bij een volgende keer. Zo kunt u namelijk alleen maar meer verliezen en dat kan uw situatie verergeren! Voor elke succesvolle handelaar geldt namelijk: “De aanhouder wint!”

Tip 4: Begin klein!

Om succesvol te kunnen handelen in binaire opties is het belangrijk dat u klein begint! Want “grote winnaars zijn namelijk altijd klein begonnen”! Stort niet gelijk hoge bedragen op uw handelsaccount om zo hoge bonussen te kunnen ontvangen, maar begin juist met een klein bedrag. Hierdoor kan uw verlies ook niet gelijk erg hoog oplopen en de ervaring leert dat uw inzetten daardoor ook wat lager zijn! Handel dus in kleine stappen, zodat u uw strategie goed kunt uitproberen en wees dus niet blind om (snel) veel rendement te willen maken door hoog in te zetten!

Tip 5: Verlies is onderdeel van de winst!

U kunt zich natuurlijk goed voorstellen dat het onmogelijk is om altijd een succesvolle transactie te plaatsen! Verlies is onderdeel van de winst en accepteer dit dan ook! Altijd goed bestaat namelijk niet! Bedrijven lijden namelijk ook wel eens een verliesgevende investering! Het gaat er per saldo namelijk om dat alléén het eindresultaat telt! En als dit positief is, dan bent u een succesvolle handelaar!

Tip 6: Houd uw emoties in balans!

Het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat u een verliesgevende transactie plaatst! Probeer dan uw emotie in balans te houden bij het traden door niet gelijk het dubbele in te zetten om uw verlies goed te maken! Houdt u echter vast aan uw strategie! Het is namelijk een feit dat uw gevoel zich laat weerspiegelen in de manier waarop u handelt. Uw doel zou namelijk moeten zijn om uw gevoel zo veel mogelijk in balans te houden bij het handelen in binaire opties. Mocht u zich namelijk slecht voelen en u neemt dit gevoel mee naar de handel in binaire opties, dan zult u waarschijnlijk verlies maken bij uw volgende transacties! U kunt dit voorkomen door uzelf een pauze te gunnen wanneer u verliest! Het is namelijk belangrijk om uw hoofd weer snel vrij te maken voor de actuele marktsituatie.

Deze tip heeft natuurlijk niet alleen betrekking op het negatieve emoties. U moet zich ook weten te kunnen weren tegen positieve emoties… Succesvolle handelsuitslagen met winst kunnen namelijk tot gevolg hebben dat dit uw beslissingen op de markt negatief beïnvloeden door bijvoorbeeld teveel risico te nemen bij toekomstige investeringen!

Tip 7: Handel alleen op de markt die u kent!

Het is belangrijk dat u alleen handelt in bepaalde assets, als u deze assets ook daadwerkelijk kent. Wie bijvoorbeeld geen benul heeft van valutahandel, dan is het beter voor diegene om daar ook niet mee te handelen. Laat u bijvoorbeeld eerst informeren welke factoren van invloed zijn op de valutahandel, voordat u ook daadwerkelijk begint met handelen. Hetzelfde gaat natuurlijk op voor aandelen, grondstoffen en indices! Wees bekend met de dingen waarin u wilt handelen en ga niet lukraak transacties plaatsen!

Tip 8: Bij twijfel niet doen!

Plaats alleen een trade als u er zeker van bent dat de koers omhoog om omlaag zal gaan. U moet geen binaire optie afsluiten als u er geen goed gevoel bij heeft. Een oude optiewijsheid luidt dan ook: “Het meeste geld is verdiend met (binaire) opties die bij twijfel niet zijn afgesloten”.

Tip 9: Begin met de standaard Hoger/Lager of call/put opties!

Binaire optie brokers bieden allemaal verschillende soorten binaire opties aan, die u de mogelijkheid geven om op verschillende manieren te handelen in binaire opties. De meest eenvoudige vorm, en daardoor ook de meest populaire vorm, is de standaard Hoger/Lager optie! Met deze optievorm hoeft u alleen te voorspellen of een koers omhoog om omlaag gaat voordat de aflooptijd van de optie is verstreken. De optiesoorten ‘Range’, ‘Touch’ en ‘Pair’ vergen meer oefening en deze optiesoorten zijn dus meer geschikt voor ervaren handelaren. Begin dus niet te moeilijk, als het ook makkelijk kan!

Tip 10: Houd vast aan uw strategie!

Om succesvol te kunnen beleggen in binaire opties is het belangrijk dat u een goede strategie ontwikkelt en dat u zich hier aan vasthoudt! Het kan namelijk gebeuren dat u, na verscheidene onjuiste transactie te hebben geplaatst, iets nieuws wilt uitproberen! Dit kan voor u goed uitpakken, maar vaak zal dit betekenen dat u hierdoor meer onjuiste beslissingen neemt, waardoor uw verlies nog verder gaat oplopen. Goede strategieën kunnen namelijk een tijdje tegen zitten, maar zullen over de langere tijd wel winst maken! Probeer dus eerst wat strategieën uit, totdat u de goede strategie hebt gevonden en blijf deze strategie volgen! Ook hiervoor geldt dus: “De aanhouder wint”!

Tip 11: Pak regelmatig uw winst!

Maak voor uzelf een regel aan dat u het winstsaldo laat uitbetalen als het steeds een bepaald bedrag passeert. Komt u winst bijvoorbeeld boven de €500, laat het gedeelte boven de €500 dan ook uitbetalen! Maak ook gebruik van zogenaamde Trading Tools, die verschillende binaire optie brokers aanbieden, zoals het vroegtijdig afsluiten van de optie, zodat u uw winsten kunt verzekeren (of het verlies kunt beperken). Want eerlijk gezegd: “Van winst nemen is nog nooit iemand armer geworden”!

Tip 12: Handel in langere looptijden!

Het handelen in turbo opties is zeker een leuke vorm bij het traden in binaire opties. Het bevat echter wel een grotere vorm van ‘onvoorspelbaarheid’ aangezien de koersen binnen 60 seconden veel kunnen schommelen, waardoor het moeilijk te voorspellen is of een bepaalde koers omhoog of omlaag zal gaan. Focus u dan ook meer op binaire opties met een looptijd van minstens 1 uur, waardoor u betere en nauwkeurigere beslissingen kunt nemen! Hierdoor duurt het ook wat langer voordat de optie is afgelopen, waardoor u goed kunt bijhouden wat voor impact het nieuws bijvoorbeeld heeft gehad op het koersverloop van de asset!

Tip 13: Houd uw transacties bij!

Een belangrijk spreekwoord luidt: “Leer van uw fouten”! Ditzelfde geldt voor de handel in binaire opties. Als u immers een succesvolle handelaar wilt worden, dan is het belangrijk dat u leert van uw gemaakte fouten, zodat u deze fouten niet nogmaals maakt! Iedere onjuiste transactie kost namelijk geld en dit geld kunt u niet meer gebruiken bij toekomstige transacties!

Een voorbeeld hoe u dit kan doen is door het bijhouden van een handelsdagboek. Dit is één van de beste manieren om uw eigen fouten op te sporen. Noteer bijvoorbeeld bij elke transactie wanneer en vooral waarom u de transactie heeft geplaatst en na verloop van tijd kunt u uw profiel ontdekken en ziet u precies welke transactie winstgevend en welke transactie verliesgevend zijn afgesloten. Zo kunt u een bepaalde oorzaak-gevolg relatie ontdekken in het winstgevend (of verliesgevend) afsluiten van een binaire optie. Bij de meeste binaire optie brokers kunt u uw handelsgeschiedenis ook opvragen in een Excel bestand, zodat u uw transacties kunt analyseren!

Tip 14: Lees goed de bonusvoorwaarden!

De meeste binaire optie brokers bieden allemaal aantrekkelijke bonusaanbiedingen aan, die de handelaar bijvoorbeeld extra handelsvolume aanbieden voor het traden in binaire opties! Dit is allemaal erg leuk, maar soms zitten hier speciale voorwaarden aan verbonden! Het kan namelijk zijn dat u eerst 20x het bonusbedrag moet traden, voordat u de winsten kunt opnemen. Dit is echter ook logisch aangezien de brokers niet zomaar geld kunnen weggeven! Lees dus altijd eerst goed de bonusvoorwaarden door van de desbetreffende binaire optie broker, voordat u deze accepteert! Over het algemeen geldt dat deze bonusaanbiedingen wel degelijk interessant zijn voor de handelaar, maar weet wel goed wat de voorwaarden zijn. Zo komt u niet voor verrassingen te staan!

Tip 15: Volg het economische nieuws!

binaire opties handelen - economisch nieuws volgen - beleggenBijna elke succesvolle handelaar houdt het economische nieuws goed in de gaten. Dit is ook een onderdeel van de fundamentele analyse. Deze analyse is één van de belangrijkste strategieën in het beleggen van binaire opties. Het is een effectief middel gebleken voor het voorspellen van koersbewegingen. Bij de fundamentele analyse bekijken de handelaren naar de krachten die invloed uitoefenen op een bepaald bedrijf. Er wordt als het ware “in het bedrijf” gekeken en het kan de handelaar op weg helpen bij het voorspellen van de koers.

Als u het economische nieuws dus ook nauwlettend in de gaten houdt dat weet u goed wat er speelt op de financiële markt! Lanceert een bedrijf volgende week nieuwe producten, waarbij analisten verwachten dat dit erg winstgevend zal zijn? Dan zal dit waarschijnlijk een positieve invloed hebben op het koersverloop van een aandeel van dit bedrijf. U kunt het economische nieuws in de kranten (bijvoorbeeld het FD) lezen of (gemakkelijker nog) vinden op verschillende websites. De Financiële Telegraaf is hier een voorbeeld van. Weet dus goed wat er speelt op de (financiële) markt, zodat u precies weet waarin u moet investeren!

TradeBinaireOpties.nl MasterTip: Oefening baart kunst!!

Na al deze 15 tips te hebben gelezen hopen wij u op weg te hebben geholpen om ook een succesvolle handelaar te worden in het beleggen van binaire opties! De belangrijkste tip hebben wij echter voor het laatst bewaard en deze houdt in dat u gewoon moet beginnen met oefenen bij de verschillende binaire optie brokers. Bekijk eerst voor uzelf welke broker het best bij u past en waar u het beste gevoel bij heeft. Open een oefenaccount en begin met traden! Ga zo lang mogelijk door totdat u het traden van binaire opties echt helemaal onder de knie heeft. U kunt uw oefenaccount verlengen (of er extra handelsvolume op laten zetten) na contact op te hebben genomen bij de desbetreffende broker! Want zoals het voor veel dingen in het leven geldt, zo geldt het ook voor de handel in binaire opties: oefening baart kunst!!

Neem deze tips dus mee als u begint met het handelen in binaire opties en probeer voor uzelf de beste strategie te vinden! Zo kunt u zelf ook een succesvolle binaire optie handelaar worden, wat u een mooi rendement kan opleveren! Neem daarom uw tijd om alles uit te proberen en hopelijk bent u dan ook de volgende die zichzelf een succesvolle binaire optie handelaar kan noemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *