Veelgestelde Vragen

Wilt u gaan handelen in binaire opties en is iets nog niet helemaal duidelijk? Bekijk hier onze Veelgestelde Vragen. We hebben een selectie gemaakt uit alle vragen die wij in onze inbox hebben gekregen en hebben geprobeerd om de antwoorden hiervan op papier te zetten in de hoop u verder te kunnen helpen. Lees dus altijd eerst onze veelgestelde vragen!

Veelgestelde vragen bij de handel in binaire opties.Wat is een binaire optie?

Bij een binaire optie voorspelt u of de koers van een onderliggende waarde na afloop van de optie ▲ hoger (Call Optie) of ▼ lager (Put Optie) zal zijn dan bij het afsluiten van de optie. Als u de richting juist voorspelt, zult u een uitbetaling ontvangen. Vice versa geldt hetzelfde. Bij een onjuist voorspelling verliest u uw inzet. De uitbetaling wordt weergegeven wanneer u een transactie plaatst en varieert per activa, type optie en beursomstandigheden. Binair betekent vrij vertaald “alles of niets”, er zijn daarom maar 2 uitkomsten mogelijk: goed of fout.

Wat is een onderliggende waarde?

De onderliggende waarde is de waarde van de activa waar de binaire optie betrekking op heeft. Dit kan een aandeel, grondstof, index of valuta zijn. Het handelsproces zelf is gebaseerd op het handelen op basis van veranderingen van de prijs van de onderliggende activa.

Welke onderliggende waarde kan ik kopen als binaire optie?

De meeste brokers bieden verschillende soorten aandelen, grondstoffen, indices en valutaparen aan waarop u binaire opties kunt afsluiten. Op de website van de desbetreffende broker vindt u een compleet overzicht van de assets (onderliggende waarden) inclusief een beschrijving en de handelsuren.

Wat is een Call Optie?

U sluit een Call Optie af als u denkt dat de koers na afloop van de optie ▲ hoger zal zijn dan bij het afsluiten van de optie.

Wat is een Put Optie?

U sluit een Put Optie af als u denkt dat de koers na afloop van de optie ▼ lager zal zijn dan bij het afsluiten van de optie.

Wat betekent het als uw optie “in-the-money” expireert?

In het geval dat uw optie “in-the-money” expireert, betekent dit dat u goed heeft gespeculeerd en dat u winst maakt.

Wat betekent het als uw optie “out-the-money” expireert?

In het geval dat uw optie “out-the-money” expireert, betekent dit dat u fout heeft gespeculeerd en dat u uw geïnvesteerde bedrag  heeft verloren.

Wat is het geïnvesteerde bedrag?

Het geïnvesteerde bedrag is het bedrag dat u heeft ingezet op een trade en wordt gebruikt om de potentiële winst te berekenen. Het is ook het maximale bedrag dat u kunt verliezen op een trade.

Wat bepaalt het percentage winst bij succes?

De marktomstandigheden van de onderliggende waarde bepalen het percentage winst bij succes op het moment van afsluiten van de optie. Dat percentage staat dus voor het afsluiten van de optie vast.

Wat gebeurd er wanneer de koers gelijk eindigt als op het moment van afsluiten van de optie?

Dit verschilt per broker, maar in de meeste gevallen krijgt u uw inzet terug. Bij sommige brokers is dit echter niet het geval. Stockpair is hier een voorbeeld van. Lees dus altijd eerst de algemene voorwaarden van de broker aandachtig door voordat u begint met traden!

Wat is de expiratietijd?

De expiratietijd is de eindtijd van de optie. Dit kunt u zelf bepalen bij het afsluiten van optie.

Hoe zit het met de belasting?

De brokers die wij hebben getest zullen geen belastingen inhouden van uw opnameverzoeken. Het is afhankelijk van de regelgeving in het land waar u vandaan komt of u belasting dient te betalen over uw handelsinkomen of niet. In Nederland is de winst op een binaire optie op basis van de huidige fiscale wetgeving onbelast en het verlies niet aftrekbaar.

Moet u iets downloaden om te kunnen handelen in binaire opties?

Bij alle brokers die wij hebben getest kunt u direct handelen op een internetbrowser en hoeft u dus niets te downloaden. Wij raden echter wel aan om uw internetbrowser regelmatig te updaten naar de laatst beschikbare versie, zodat u van alle functies op het handelsplatform gebruik kunt maken.

Waar komt de winst van de broker vandaan?

Deze winst komt uit de zogenoemde spread vandaan. Dat is het verschil tussen de ontvangen inleg per optie en de kosten van het risico om de inleg plus de winst uit te moeten betalen.

Wat zijn de risico’s?
Heeft u nog meer vragen over binaire opties? vraag het ons dan

De handel in binaire opties brengt ook risico’s met zich mee en is daarom niet geschikt voor elke belegger. Voordat u begint met het handelen in binaire opties, dient u eerst zorgvuldig uw investeringsdoelen, financiële situatie, behoeften evenals uw ervaring en kennis van zaken onder de loep te nemen. U kunt uw geïnvesteerde bedrag ook verliezen.

Mijn vraag staat niet bij de veelgestelde vragen! Wat nu?

Vraag ons gerust uw vraag! U kunt dit door het contactformulier op onze contactpagina in te vullen…